BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Още една жертва на Ковид 19 в Пазарджик

Четирима пациенти с потвърдена диагноза COVID-19 са изписани от Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик . Това са две жени, съответно на 70 и 72-години и 59-годишен мъж от гр. Пазарджик, както и 21-годишен мъж от с. Кръстава. Трима от тях са с тежки придружаващи заболявания, част от които декомпенсирали. Ковид заболяването при двама от тях протече като средно тежка форма – с развитие на двустранна пневмония, а при един – като тежка форма – и с прояви на дихателна недостатъчност. При младия мъж състоянието беше стабилно по време на престоя в ковид сектора. И четиримата са изписани с един отрицателен PCR тест, съобщи началникът на Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева.
Тази сутрин е починал 89-годишен мъж със сърдечно страдание, бъбречна недостатъчност и когнитивни нарушения. При него на пети май се установява положителна проба за коронавирус. Той е преместен в Инфекциозно отделение от ОАИЛ.
В Инфекциозно отделение на лечение остават 6 пациенти с потвърдена диагноза COVID-19. При трима заболявянето протича като тежка форма, останалите са в стабилно общо състояние. 4-ма са болните, съмнителни за заразяване с новия коронавирус, настанени с клинични прояви в Инфекциозно отделение. Двама от тях са контактни на вече потвърдени случаи.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!