BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От Общината в Пещера даряват социално слабите за Коледните празници

От Общината в Пещера даряват социално слабите за Коледните празници
1069 човека в неравностойно положение от Пещера, Радилово и Капитан Димитриево ще получат пакети с продукти от първа необходимост по повод Коледните и Новогодишни празници. Инициативата е на кмета на родопската община Йордан Младенов. Градоначалникът ще предостави помощи в натура на Клуб на пенсионера, Сдружение „Диабет – Пещера“, Общинска организация към Съюза на инвалидите и Сдружение “Вяра”. Така в навечерието на най-светлите християнски празници, 1069 човека от Пещера и селата Радилово и К. Димитриево ще бъдат подкрепени от общината.
Средствата, с които ще се закупят продуктите са заложени в общинския бюджет за 2019 г. за подкрепа в натура на нуждаещи се жители на родопската община. Вече е създадена необходимата организация и график за получаването им, а кметът на Община Пещера е разпоредил доставката на помощите в натура да се извърши по местонахождение на клубовете. Така за първи път по повод наближаващите празници, всички съграждани, членуващи в клубовете ще получат подобен род подкрепа.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!