BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов: „Тенис за Пазарджик“ ще прави модерна база на „Писковец“ за всички тенисисти

Кметът Тодор Попов обяви приключването на процедурата за концесионирането на тенис кортовете в парк „Писковец“.
Конкурсът е спечелен от консорциум „Тенис за Пазарджик“.

Срокът на концесията е 25 години. Инвестициите, които трябва да бъдат направени, са за около 1 млн. и 300 хил. лева. Те трябва да бъдат реализирани през първите 5 години, като за този период е разписан подробен график какво ще се случва.
Предвижда се реновирането на съществуващите съоръжения и изграждането на още няколко нови корта. Ще бъде построена многофункционална сграда за обезпечаване логистиката на дейностите – с леглова база, зала за треньори, модерни съблекални, конферентна зала и зона за хранене и кафе. Ще бъде изградена зала с обща разгърната площ от 2500 кв. м. и височина 8 метра за 3 корта. Тя ще има трибуни и ще отговаря на изискванията на БФТ, така че ще бъде зала както за тренировки, така и за турнири.

„Аз винаги съм считал, че когато имаме публично-частно партньорство, както в случая, резултатите са много по-добри, отколкото, ако Общината сама стопанисва и се опитва да прави неща, които в крайна сметка не са и работа. През годините имахме очаквания там да се случи нещо, но то така и не се случи. Затова решихме да ползваме тази форма за предоставяне на тази собственост за дълъг период от време, при определени условия, които да бъдат такива, че едновременно да развием самото ниво на тази услуга като качество и второ – да бъдат направени такива инвестиции, които да подобрят и физическата среда и да стане едно модерно съоръжение, което да отговаря на съвременните стандарти за игра на тенис.“, сподели кметът Тодор Попов.

„Разбира се имаме съответните клаузи, ако всички тези неща не се случат, то ние ще имаме основанието да поискаме този концесионен договор да бъде прекратен.“, предупреди Попов.

Важно е да каже следното: всички деца, независимо в кой клуб членуват или участват, ще имат възможност да тренират и играят там, като съответният клуб ще заплаща, както всички останали, които искат да тренират на тези кортове.

Заплащането ще е към концесионера, а не към Общината. В решението, което приехме и с което аз съм съгласен, е че цените за другите клубове ще бъдат преференциални. И е редно така бъде. Нито едно дете няма да бъде лишено от достъп за осъществяването на тази дейност, стига да иска.“, увери Тодор Попов.

„Трябва да се подчертаем, че Общината не е длъжна на нито един тенис клуб да осигурява база. Някои хора в годините свикнаха, че всички тези неща ние сме длъжни да им ги даваме и те са си техни, което е несериозно. Всеки един трябва да полага усилия да се развива. Като си направил спортен клуб, трябва да си направил и сметката тези деца с каква спортна база ще ги обезпечиш, готов ли си, имаш ли план за развитие, имаш ли партньори, които да ти помагат . Всичко това касае инвестиции и развитие.
Времената, в които живеем, искат по-модерен подход и ангажираност. Аз считам, че това там ще се случи, убеден съм. И е много по-хубаво, че местни момчета спечелиха това състезание, което беше максимално открито. Те са си заложили имената, биографиите и съм сигурен, че дори и от чисто емоционална гледна точка това е много по-добре. Процедурата тече дълго време , всички имаха правото да участват, да обжалват. До края стигнахме по един възможно най-коректен начин.“

„Моята основна цел е спортно-техническата дейност – да направим единна система за работа, свързана с всички треньори, които да имат структура за работа, а не както досега всеки да си работи сам за себе си и да не носи отговорност за това какво върши.“, сподели Николай Стойчев, единият от представляващите консорциума „Тенис за Пазарджик“.

„Ще поемем ангажимент всеки треньор да изкара съответните курсове, за да може да се профилират и да станат добри в своята сфера. Когато едно дете мине една възрастова група, да отиде при следващ треньор и така в следващите години да върнем Пазарджик в челните места на тениса, както е бил преди 20 години и да имаме отново шампиони, които да прославят града.“, поясни Стойчев.
Неговият партньор Камен Георгиев подчерта, че всички деца и граждани ще бъдат добре дошли да играят тенис в едни по-добри условия.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!