BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съветници предлагат допълнителни мерки за движението при старта на ремонта на моста на Марица

Общинските съветници Димитър Петков и Кирил Андонов, който е автомобилен инструктор, предлагат допълнителни мерки към посочените на срещата между Община Пазарджик и Пътна полиция:

1. Посока моста „Атлантик“ е необходимо да се преасфалтира участъка от улица „Любен Боянов“ от Библиотеката до мост „Атлантик“ и да се окастрят клоните на дърветата над пътя.

2. Мерките по другия важен участък са значително повече.
– Необходимо е също подновяване на настилката на двата моста.
– Необходима е лека корекция в края на „пътния остров“ след първия мост. Самият остров може да се стесни. По този начин ще се улесни завоя след него в посока Костал за тежкотоварни камиони.
– Необходимо е дясната, неизползвана зона за тротоар в посока „Костал“ след „Елхим Искра“ по улица „Искра“ да се обособи като велосипедна алея за да се предпазят отиващите на работа с велосипеди и тротинетки от възможни тежки ПТП-та. Улицата е изключително тясна и рисковете за тях са големи при разминаване на тежкотоварни камиони.
– Необходима е пешеходна пътека при „Костал“ в района на „Калимера“.
– Необходимо е решение и за трето кръгово на кръстовището на улиците „Мильо Войвода“ и „Синитевска“ или по-добрия вариант според нас светофарна уредба и светлинна регулация. .
– Необходимо е да се забрани и в двата участъка движението на учебни автомобили, които допълнително затрудняват трафика.

Двамата съветвици предлагат и предварително, двудневно тестване на предлаганите мерки.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!