BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

СМП дари стерилизатор на Неонатологичното отделение в МБАЛ – Пазарджик от кампанията за рециклиране “Пазарджик обича”

Младежите от Съвета за младежка политика и фирма “РеПак” направиха второто дарение от благотворителната кампания за рециклиране “Пазарджик обича”, а именно стерилизатор за Неонатологичното отделение в МБАЛ – Пазарджик

Съветът за младежка политика и местната фирма “РеПак” дариха стерилизатор на Неонатологичното отделение в МБАЛ – Пазарджик, като това бе второто дарение от събраните средства на благотворителната кампания за рециклиране “Пазарджик обича”. Поради противоепидемичните мерки в борбата с COVID-19, младежите не успяха да предадат дарението лично, но все пак се събраха за символична снимка преди то да отпътува към болницата.

За година и половина местната младежка организация успя да ангажира своите съграждани да събират и рециклират пластмасови капачки и шишета, алуминиеви кенчета и хартиени отпдъци, като със съдействието на Община Пазарджик младежите поставиха метален пункт под формата на “Сърце” за капачки и на същото място организират ежемесечни пунктове за рециклиране, а събраните средства към момента са на стойност 3500 лв.

“Искрено благодарим на всички хора, които се включват в нашата кампания, посещават пунктовете ни и рециклират активно. С помощта на тях, на младежите от Съвета за младежка политика и на фирма “РеПак” успяваме да осъществим вече второ дарение, като нека не забравяме, че кампанията има и добавена стойност – рециклираме и допринасяме за опазването на околната среда! Радваме се, че можем да бъдем полезни и този стерилизатор ще послужи за стерилизирането на всички медицински уреди и бебешки посуди, включително и кислородните палатки, които дарихме през януари.” сподели Председателят на Съвета за младежка политика Александър Иванов.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!