BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ясен е третият кандидат за кмет на Пазарджик

Ясен е третият кандидат за кмет на Пазарджик
Ясна е и третата кандидатура за кмет на Пазарджик на предстоящите през октомври местни избори. След като през март участието си в надпреварата обявиха настоящият градиначалник Тодор Попов и бизнесмена и общински съветник Благо Солов, на пистата излезе името и на третия кандидат. Все още има мълчание около кандидатурите на ГЕРБ и на БСП. Говори се, че двете най-големи партии ще заложат на надпартийни кандидатури на доказани професионалисти. От АБВ преди седмица обявиха, че също ще имат кандидат.  

„Приятели, аз Арлин Антонов обявявам, че ще се кандидатирам за кмет на Пазарджик.С уважение. Очаквам Ви!“, написа в профила си и в социалните мрежи бившият директор на Националната служба за сигурност и на полицията в Пазарджик Арлин Антонов.  Антонов запазва мълчание около това партийна или независима ще бъде кандидатурата му, дали ще има листа от общински съветници.

 

Полк.Антонов има славата на топ-полицай след акцията в ромския квартал“Изток“ в Пазарджик през юни 1992 г., когато бяха задържани сутеньори и крадци на автомобили. Той оглавяваше пазарджишката полицейска дирекция в продължение на три месеца, а след акцията бе назначен за директор на Националната служба за сигурност.

Три години по-късно, през 1995-та Арлин Антонов бе кандидат за кмет на общината в Пазарджик и на единственият до сега в България баалотаж с трима кандидати – Слави Генов, Панайт Ляков и Арлин Антонов, остана втори в надпреварата, а името му продължава да вдъхва респект и у пазарджиклии. 

Роден е на 13 февруари 1948 г. в София. Завършва Висшето военно артилерийско училище в Шумен през 1970 г.. По-късно завършва Военна академия и международен туризъм в УНСС. През 1992 г. е за 100 дни е директор на РДВР-Пазарджик. В периода юни 1992 – септември 1993 г. е директор на Националната служба по сигурност. През 1996 г. е кандидат-вицепрезидент на България заедно с Жорж Ганчев като кандидат-президент. Депутат в 38 народно събрание. 2003 – 2007 г. е общински съветник в Пазарджик. Не успява да спечели кметските избори в Трън през 2017 година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!