BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шест партии регистрираха най-голямата коалиция, Съюз за Пловдив също иска да кандидатира кмет в Пазарджик

Различни в цветовете, но обединени около идеите за по-добър живот, шест политически партии и сдружения формираха най-голямата местна коалиция в община Пазарджик за предстоящите местни избори. „БСП за България”, Земеделски народен съюз, Партия на зелените, Социалдемократическа партия, НФСБ и „Българска пролет”, подкрепени от хора с активни граждански позиции, си стиснаха ръцете за общи действия за промяна.

„Общината Пазарджик заслужава открито и честно управление. Това ще ни позволи да направим много повече за хората” заяви адвокат Чавдар Чавдаров, който представлява земеделците. „Досегашният модел на управление е изчерпан. Новото време изисква нови хора, а не стари лица.

Изисква и ново, модерно мислене”, допълни председателят на БСП Лиляна Мърхова. Коалицията ще участва съвместно в изборите за кмет на община, кметове на населени места и общински съветници. Всички партии в коалицията единодушно изразиха подкрепата си за независимия кандидат за кмет на община Пазарджик – Благо Солов.

От извършените днес в ОИК регистрации става ясно и това, че коалиция Съюз за Пловдив е получила регистрация за  участие в изборите за кмет на община Пазарджик на 27 октомври 2019 г. Регистрирана е и местна коалиция Алтернатива за Пазарджик, както и партия Атака, за общински съветници в бдещия градски парламент ще се борят освен гореизброените и Новото време, Радикалдемократическата партия и ДПС. Утре е последният ден за регистрация на партиите и коалициите, които искат да регистрират свои кандидати за кметове и общински съветници.

Приемането на документи в ОИК-Пазарджик за регистрация на кандидатските листи за участие в изборите за общински съветници и за кметове в община Пазарджик, започва от 9,00 ч. на 18 септември (сряда) 2019 г.

Крайният срок за подаване на документи за регистрация на кандидатските листи за участие в изборите за общински съветници и за кметове в община Пазарджик е 17,00 ч. на  24 септември (вторник) 2019 г.

Документите ще се приемат в офиса на ОИК-Пазарджик, находящ се на адрес: гр. Пазарджик 4400, бул. „България” № 2 в сградата на Община Пазарджик, 2-ри етаж, „ Стъклена зала“.

Приемането на документите се извършва всеки ден от 9,00 до 17,00 ч.

Източник: PZdnes

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!