BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Червен код за опасност от пожари в Пазарджик

Червен код за опасност от пожари в Пазарджик
Заради сухото и горещо време висока степен за опасност от пожари е обявен днес в по-голямата част от страната. В пет областни града, сред които и Пазарджик обаче, е най-голяма опасността – в района на Плевен и Добрич, както и около Бургас и Сандански, където предупредителният код е червен. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Иначе екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в 14 области на страната. Индексът обхваща територии от областите Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пазарджик и Благоевград. Екстремалният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. Много голям индекс за пожароопасност има в почти цялата страна. Този индекс означава, че са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!