BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фондацията в Црънча прави църковен просветен център

Фондацията в Црънча прави църковен просветен център
Православен просветен център на територията на бившето си училище в Црънча отварят от Фондацията „Бъдеще за древна Царина“. „Вчера, 04.11.2019 г., поставихме началото на поредната си инициатива, а именно създаването на Православен просветен център на територията на бившето ни училище в Црънча. С получената благословия за това богоугодно дело от Негово високопреосвещенство епископ Яков Константийски, с подкрепата на духовенството от Пазарджишката епархия и финансовата помощ на благочестиви българи от Црънча и региона“, пишат в друппата си във Фейсбук от Фондацията.
Те се надяват, центърът да започне работа за Великденските празници през пролетта. За целта ще се наложи преустройсвото на фоайето на първия етаж на сградата на бившето училище и една от прилежащите класни стаи. Работата трябва да започне в началото на 2020 г. и най-късно през пролетта да започне своята работа за духовната просвета на деца и възрастни от целия регион.

„И не го бъркайте с т.н. неделно училище! В спектъра на неговата дейност, наред с въпросите и проблемите на вярата българска, ще намерят място и тези за същинската древна и нова история на България и българите, българските традиции и обичаи, ролята на семейството в бита българите и други такива свързани със запазване на древното познание на българите и предаването му на поколенията.“, казват от Фондация „Бъдеще за древна Царина“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!