BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Училището в Паталеница ще има обновени открити площи

Кметът на община Пазарджик Тодор Попов е посетил училището в Паталеница, съобщиха от учебното заведение.
Целта на посещението е била обсъждане на идеи за обновяване на двора и спортната площадка на училището, както и на прилежащите им съоръжения.
Предвижда се да бъде ремонтирана дворната, метална врата на училището, която е още от 1923 г. Настилката в предния двор ще бъде подновена и обезопасена. Планира се театралната сцена на открито също да бъде обновена. Основен ремонт ще бъде извършен на арката на входа на учебната сграда.
Най-после ще се осъществи и ремонтът на спортната площадка. Целта е да се оформят две пространства с мека настилка. Сегашното асфалтово покритие отдавна стана опасно за децата. Предвидено е обновяването на оградата край спортната площадка, както и обезопасяването на стената край нея.

Помислено е и за мястото, където по традиция на Гергьовден се пекат агнета. То ще бъде почистено, ще се поставят пейки и маси.

Учителите ще могат да се възползват от придобивката за провеждане на уроци на открито.
От училището припомнят, че с подкрепата на Община Пазарджик е подновена дограмата на цялото училище. Разполагат с вътрешни тоалетни и самостоятелен котел за отопление.

„С поредната подкрепа, училището в с. Паталеница ще стане още по-уютно и привлекателно. Надяваме се, че ще стане и по-предпочитано. В днешното пандемично време, малкият брой на децата в паралелките се оказа неочаквано предимство“, коментира директорът на училището Никола Колев.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!