BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученичка на Спортното училище спечели голямата награда в международен конкурс за рисунка

Пазарджик Талантливата Лъчезара – Вероника Генова, ученичка в Спортното училище, спечели привилегията да се появи на страниците на списание „Щъркел“.

Причината – престижна награда за рисунката „Обич“, с която Лъчезара участва в Международния конкурс за детски творби под надслов „Роди се Дете, Син ни се даде“. В конкурса участваха  деца от седем държави, които на своя език и по свой специфичен начин  да изразят почитта си към светлия християнски празник Рождество Христово. Освен Лъчезара награда от конкурса получи още един ученик от Спортното училище – Филип Стефанов.Конкурсът е в съответствие с идейната концепция на списанието за създаване на виртуална среда и общност от млади хора, които споделят своите мисли и идеи чрез авторско творчество. Всички автори в конкурса бяха представени чрез кратки автобиографии и послания, написани от самите тях на техния роден език и в същото време всички преведени на английски. Така всеки един участник има възможност да се запознае с творчеството на останалите и по един своеобразен начин да общува с тях.

„Съвсем не на шега,„Щъркел“-ът литна из Европа. Как децата и младежите до 18 години възприемат и се отнасят към празника Рождество Христово – екипът на списанието търси отговора на този въпрос в творбите от конкурса. Има много книги, написани от възрастни по темата, но рядко имаме възможност да чуем гласа на младите. Вярваме, че конкурсът има собствена аудитория, която се разширява всяка година.“, пишат от редакционния екип.

От списанието посочват, че през 2021 година е издадена и първата книга със 130 творби на деца от 7 държави. Работата на Лъчезара също ще бъде публикувана в тази книга.

Материалът Ученичка на Спортното училище спечели голямата награда в международен конкурс за рисунка е публикуван за пръв път на pz-info.

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!