BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Три дни до Конференцията за науки в Пазарджик /Видео/

Община Пазарджик и Съвет за младежка политика организират четвъртото издание на поредицата “Focus On Success”, а тази година темата е “Науки”. Конференцията ще се проведе на 4-ти декември (неделя) от 11:00 часа в зала “Маестро Георги Атанасов”, а желаещите да станат част от събитието трябва да попълнят онлайн формуляра (https://forms.gle/LbJfrdETSoC3xr887) до 3-ти декември (събота).

В предходните си издания конференцията “Focus On Success” се е провеждала на различни теми, включително “иновации”, “култура” и “IT”. През последните години темата “наука” набира все по-голяма популярност, а освен своите теми, нашите гости ще отговарят и на въпросите на публиката. Ето и нашите лектори:

Космическото момиче на България – Татяна Иванова. Тя е на 19 години от град Добрич и мечтае да стане първата жена космонавт на България. В момента Татяна е космически посланик на Атлантическия клуб в България. През 2022 г. е отличена за „Достойна българка” в класацията на „24 часа„. Татяна има множество награди от различни форуми, включително 1-во място на Световна шампионска купа и златен медал – ,,Космическа магия” Космическа викторина Световна купа 2020 г., сертификат за майсторски клас на ЦЕРН по физика на елементарните частници (2020, 2019), награда ,,Space Academy Wings“ от Международния космически лагер на НАСА в Хънтсвил, Алабама, САЩ 2019, а успехите на Татяна не спират дотук.

Лекарят и предприемач – Д-р Ваньо Везиров. Той е млад лекар и предприемач със страст да променя света чрез иновации в медицината. Ваньо Везиров основава биотехнологична компания за 3D принтиране на персонализирани медицински импланти за хора и животни, както и за изработка на 3D анатомични и хирургични модели. Компанията му печели редица награди, сред които „Най-добър Стартъп“, награда за „Високи постижения в иновациите“, връчена лично от президента на Република България и приз за „Иновации в медицината“ от посолството на Швейцария у нас.

Лектор и презентатор в сферата на микробиологията – Доц. д-р Милена Георгиева. Тя е лектор и презентатор на редица престижни международни и национални научни форуми. Над 20 години тя работи в най-загадъчните сфери на молекулярната биология, генетиката, епигенетика, съвременна биомедицина и е автор на над 100 научни публикации в реферирани международни списания. Освен забележителен учен, Доц. Георгиева е ревностен комуникатор на науката и гост-лектор на многобройни фестивали и научни събития, ТВ и Радио предавания, сред които и ТЕD. Визитката ѝ не спира до тук, тя е научен консултант към международната “Enago academy”, която цели да подпомага учените от цял свят със съвети за академично развитие.

Експлозивният химик – Кудратлох Сахибудин. Той е студент по „Биотехнологии” със страст към химията, биологията и преподаването, като в момента работи по дипломната си работа на тема „Орган-в-чип”. Също така е и демонстратор от „Корпус за бързо гърмене”, част от организацията „Университет за деца”, които разпалват любопитството на най-малките за науката. Кудратлох иска да стане „Велик учител”, на Конференцията той ще сподели полезни съвети и опит за хората, които искат да се развиват в тази сфера в България.

Чрез събитието Focus On Success” продължаваме нашата мисия да срещаме пазарджиклии и младежи с добрите и успешни примери. Науката е необятна и вълнуваща тема, която нашите лектори експерти в различни научни сфери, ще ни представят по интересен и достъпен начин. Let’s talk science!

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!