BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов: С ремонта на пътя Пазарджик – Пещера продължаваме последователната политика да рехабилитираме пътни участъци, включително и в града

Ремонтните дейности на пътя Пазарджик-Пещера стартират от следващата седмица.“, съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов. Ремонтът на целия пътен участък – Пазарджик-Пещера-Батак беше разделен на два рехабилитационни цикъла, като от 23 май ще започне първият цикъл, а именно участъкът от Пазарджик до Пещера.

Ремонтните дейности ще започнат от кръговото движение при новата автогара на Пазарджик, по ул. „Царица Йоанна“, към разклона за Пещера, след това през Главиница и от там до Пещера. Този ремонт ще бъде осъществен на два етапа, като в участъка от разклона за Алеко Константиново и Капитан Димитриево пътят ще бъде затворен изцяло до Радилово. Движението от Пещера ще е с обходен маршрут през Капитан Димитриево, а за хората, които продължават надолу ще е през Исперихово. Отсечката от кръговото движение в Пазарджик до разклона за Капитан Димитриево ще бъде работена без да се затваря изцяло пътният участък, като следващата седмица ремонтите ще стартират именно от там – от ул. „Царица Йоанна“. Слава Богу, тази улица, както и пътят през Главиница, са достатъчно широки, така че ще се работи първо едното, после другото платно. Ще се премахнат бордюрите, асфалтът ще се фрезова, след това пътят ще се изравни и асфалтира. Всичко това ще отнеме около 3 месеца до 3 месеца и половина. Ще бъде разчистена и растителността край пътя и канавките. Надявам се до края на лятото този участък да бъде готов. Но за ремонта на пътя Пещера-Батак ще има яснота на по-късен етап.“, уточни Тодор Попов.

Благодаря на Министерство на регионалното развитие за подкрепата, на нашите партньори, в частност на Агенция „Пътна инфраструктура“ и на местния клон на Пътно управление – Пазарджик в лицето на инж. Мая Шимбова за това, че те оказаха пълно съдействие за този ремонт и се надявам той да приключи в обещания срок. Ще помоля и нашите съграждани за разбиране за неудобствата, които ще търпим по време на ремонтните дейности, но пък след това ще имаме нов и хубав път, а това ще е полезно за всички. Може да се гордеем, че стъпка по стъпка продължаваме нашите съвместни усилия и последователната ни политика да рехабилитираме пътни участъци, включително и в града, за да може след година или година и половина вече да сме обновили всички основни пътни артерии в града и да насочим усилията си към второстепенните улици и тротоарните площи, което остава наш ангажимент за в бъдеще“, каза още кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Коментари

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!