BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов: С програмата „Цветни стъпки“ акцентираме на приоритет „Образование“

Стартът на новата програма „Цветни стъпки“ обсъди кметът на Пазарджик Тодор Попов с директорите на детските градини в Пазарджик. Акцент на програмата ще бъде обновяване на тротоарите и на дървесните видове край детските заведения. „Искам с Ваша помощ да направим подготовка, оглед и преценка и напролет да започнем дейностите по ремонт на тротоарите и засаждане на нови дървета, където е необходимо. Изцяло на Вас оставям избора на цветовете, визията, включително вида на дърветата, без плодни, разбира се. Желанието ми е около детските градини да стане пъстро и шарено. И това да го направим заедно с родителите, като ги включим в инициативата”. С тези думи кметът Попов се обърна към директорите на детските учебни заведения в Пазарджик.

„Следващите две години на моето внимание ще стоят културата и образованието – те стават приоритет №1. Няма да занемарим, разбира се, и нашите грижи за тротоари и пътища, но по отношение на спортната инфраструктура всичко необходимо вече ще е направено. Искам да стимулираме децата, започваме да работим по промяна на наредбата и ще освобождаваме семейства от местни данъци и такси – тези, чиито деца пеят, танцуват, участват в ансамбли, оркестри и хорове. Знаете такава инициатива имаше за семействата със спортуващи деца. Едната година – за едните, другата година – за другите, стъпка по стъпка, ние си имаме хоризонт! Но сега искам акцентът да е това, което правят децата и детските градини”, каза още Тодор Попов.

Той посъветва директорите да обсъдят с екипите си интересни визии за тротоарите край детските градини, да изберат видове дървета, които да бъдат засадени в дворовете край оградите и вътрешните пространства, както и активно да участват в изготвянето на плана за новата инициатива по отношение на пространството около детските градини. „Надявам се, че с това партньорство ще създадем една по-добра физическа среда за децата, която да ги научи да бъдат добри и трудолюбиви хора.“, завърши Тодор Попов.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!