BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов: Спортната зала в Зоната на здравето ще е поредното спортно бижу на Пазарджик

Въпреки поскъпването на всички строителни материали, няма да бъдат заплатени допълнително средства.

Пазарджик Кметът на Пазарджик Тодор Попов заедно с експерти от Общината и представители на фирмата изпълнител направиха оглед на строителните работи на спортната зала в Зоната на здравето.„Тук сме, за да проследим как вървят строително-монтажните дейности по нашето ново бижу, нашата нова спорта зала, която след двама месеца трябва да е готова. Доволен съм от това, което виждам, защото най-тежката част от изпълнението мина – изграждането на основите, изливането на бетона и колоните, с поставянето на всички тези метални съоръжения и сега започва по-лесното – с доставените вече панели,  изграждане на стените и облицовката и да се поставят фермите за покрива. Обнадежден съм от това, което виждам“, каза Тодор Попов след приключване на огледа на строителните работи.

„Тази спортна зала ще бъде основният щрих, който ще направим в целия рисунък на нашия спортен комплекс, защото тя ще бъде комплексна зала със специално покритие, в която ще може да се практикува волейбол, баскетбол, хандбал и всякакви други колективни спортове. Предвидени са съблекални, трибуни в двете по-тесни части на залата. Ще има два различни входа. На втория етаж ще оборудваме зала за обучение. Долу ще има фитнес със сауна за релакс и възстановяване. Ще има също лекарски кабинет, зала за почивка, офиси на треньорите – всичко, което е необходимо за една модерна многофункционална зала“, подчерта Тодор Попов.

Пред залата е предвидено догодина да бъде изграден още един паркинг с оглед очакванията за повече автомобили там, а през 2023 г е планирана реновация и на Градския плаж, с което ще завърши изграждането на спортния комплекс.

В отговор на журналистически въпрос за сроковете на изпълнение кметът заяви, че е възможно леко забавяне, което се дължи на поскъпналите строителни материали и консумативи и съответно забавените доставки, но подчерта, че ремонтът на спортната зала ще бъде изпълнен в договорената сума.

„Няма да се дават допълнително средства. Надявам се до края на януари цялостната реновация на спортната зала да е завършена, за да можем да се поздравим с нашата нова спортна зала, която ние заслужаваме с оглед на успехите, които имаме. Всички виждат какво направихме за 4-5 години в спорта и ни дават за пример. Фаворити сме във волейбола, играем в Шампионска лига – с отбор, който до преди три години играеше в Б група на волейбола! Така че всичко това е атестат за нас като пазарджиклии – ние сме успешни хора, аз и моят екип сме успешни ръководители и правим успешни проекти. Това е визитната картичка на Пазарджик!“.

Коментари

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!