BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов: Програма за подкрепа на младите семейства ще стартира в Пазарджик

От 2025 година в община Пазарджик ще стартира програма за подкрепа на младите семейства. Кандидатът за кмет Тодор Попов съобщи, че в следващата година ще бъде изготвена подробна програма как да стане това. На своята редовна пресконференция в рамките на предизборната кампания Попов съобщи какви са основните акценти, които ще намерят място в тази програма.

Програмата за подкрепа на младите семейства в община Пазарджик ще бъде обвързана с образованието на родителите и броя деца. Финансовата помощ при раждането на дете ще получават родители, които имат най-малко средно образование. Ако единия или двамата родители са с висше образование, паричната подкрепа ще бъде по-голяма. Тя ще се увеличава и с раждането на всяко следващо дете“, поясни Попов.

Той уточни, че при съвкупност от няколко условия като образование и брой деца тази подкрепа може да достигне до 10 000 лв.

Реализирането на тази програма, както и все по-добрите условия за отглеждане на деца в Пазарджик ще са силен мотив за завръщането на много млади двойки в родния град, категоричен е Тодор Попов.

Той представи третия си приоритет заедно с кандидатите за общински съветници от листата на Новото време Георги Коприщенов, Анна Герова, Иво Иванов и Диана Пашова.

Ще продължи и политиката за 30% по-ниски местни данъци за семействата на деца, практикуващи спорт, изкуства и извънкласни дейности.

Нейният обхват вероятно ще бъде увеличен, като облекчение ще получават и семействата с деца до 6 години.

Тодор Попов и Новото време са с номер 69 в бюлетините за кмет на община Пазарджик, общински съветници и кметове на населените места от общината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!