BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов: Привличането на нови инвестиции и по-високи доходи са основен приоритет

Кандидатът за кмет на община Пазарджик Тодор Попов, заедно с кандидатите за общински съветници Румен Димитров, Лидия Несторова, Венко Пенчев и Спас Добрев, представи четвъртия голям приоритет в своята управленска програма за мандата 2023-2027 година. Той е инвестиции и по-високи доходи.

Всъщност това е смисълът на едно местно управление – хората да живеят в добра физическа среда и да получават прилични доходи.

Защото ако има само физическа среда, а няма доходи няма смисъл, както и ако хората имат добри доходи, но живеят в отвратителна среда също няма смисъл. Тези две неща са имплицитно свързани, както се казва и за това, моето желание е да продължим да надграждаме в тази посока, защото това е желанието на повечето хора – да имат добри доходи и да си остават тука да си живеят, защото ние живеем в едно добро място.“, коментира Тодор Попов.

Той уточни, че за да има инвестиции, Община Пазарджик ще продължи облекчения административен режим за големите инвеститори, които разкриват повече от 50 работни места, поясни Тодор Попов. В северната част на града ще бъде изградена и нова икономическа зона, която да е близо до бъдещия Западен околовръстен път, разположена на част от територията на Професионалната гимназия по селско стопанство, която стои неизползваема. Тодор Попов обяви още две инициативи, свързани с инвестициите и по-високите доходи.

Първата е стартиране на програма за малък и среден бизнес, с която Общината да подкрепя дребни инициативи на хората, които откриват няколко работни места.

Различни методи на подкрепа и улеснение ще презентираме в началото на следващата година, за да може всеки, който иска да направи нещо, да получи подходяща консултация, да бъде насочен от къде да намери финансиране или работници, да получи бързо административно обслужване от Общината“, допълни Попов.

Второто, което Общината ще направи е бизнес хъб. Това ще е платформа, която ще свързва работодателите и търсещите работа. „Има много работодатели, които търсят работници, а същевременно има и много желаещи за работа, които обаче не могат да си намерят работодатели и това ще бъде спойката, между търсещите работа и тези, които имат нужда от работници. Всъщност се оказа, че има голямо разминаване в България между тези два сегмента, каза още Тодор Попов.

Според него е важно е да се поддържа добрия имидж, който Пазарджик има пред големите инвеститори. А още една причина за това е предстоящото понижаваме на местните данъци от 2024 година, което бе прието от мнозинството в Общинския съвет по инициатива на Тодор Попов.

Тодор Попов и Новото време са с номер 69 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!