BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов: Почистването на канала е още едно доказателство за съвместната добра и полезна работа между различните институции

„Каналът Паша арк е един от символите на нашия град, а неговото почистване и поддръжка е още едно доказателство за съвместната добра и полезна работа между различните институции, в случая Община Пазарджик и „Напоителни системи“. Използвам случая да благодаря на управителя г-жа Целева за това, че те направиха необходимото да почистят канала, който в крайна сметка е тяхна собственост и ангажимент. Но пък ние искаме да им помогнем като им съдействаме с изхвърлянето на боклуците, както и ще изрежем самораслите храсти и дървета в рамките на самия канал и около него“, поясни кметът на Пазарджик Тодор Попов. Той отбеляза и положените усилия през годините, за да може съоръжението да придобие още едно знаково значение. „Знаете, по неговото протежение създадохме ансамбъл от скулптури. Ще продължим и през следващата година, защото искам това да остане една трайна забележителност. Така че след няколко дни с пускането на водата се надявам да се върнем към този пролетно-летен по-усмихнат и по-слънчев начин на живот“, сподели още Тодор Попов.

Той призова гражданите да полагат усилия за опазването на съоръжението, тъй като Паша арк е канал, а не място за изхвърляне на отпадъци, от което ежегодно се събират тонове отпадъци.

Управителят на „Напоителни системи г-жа Сашка Целева отбеляза, че „Напоителни системи“ е собственик на стотици километри канална мрежа, която всяка пролет трябва да бъде почистена, за да е годна не само за напояването, а и безопасна за жителите. „Почистването само на градската част от Паша арк отнема време и ресурс, който може да бъде насочен за възстановяване на други канални мрежи, за намаляване на загубата на вода и повишаване качеството на услугата.“, категорична е г-жа Целева.

„Съвместната ни работа с Община Пазарджик се случва навреме, а това е в интерес на жителите“, каза още управителят на „Напоителни системи“.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!