BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов: Община Пазарджик започва кампания за лечението на малкия Наско

Не трябва да позволяваме едни пари да делят родителите от това детето им да е здраво и щастливо”

Община Пазарджик започва кампания за събиране на необходимите средства за лечението на 4-годишния Атанас Вътев, който страда от рядка съдово-венозна малформация. Лечението до момента в България не е дало резултат, затова родителите са направили консултация със специалисти в Турция, Швейцария, Германия и Гърция, но не могат да си позволят скъпоструващо лечение в чужбина. Община Пазарджик ще организира цялата кампания за събирането на необходимите средства за операцията на детето. Това съобщи кметът на Пазарджик на среща с родителите на Наско.

Животът така се стича, но ние не трябва да позволяваме едни пари да делят родителите от това детето им да е здраво и щастливо. Приемаме Вашата кауза за наша кауза и считам, че точно в такива моменти ние трябва да покажем нашата съпричастност към нашите си хора. Имам предвид, че ние тук в града сме едно голямо семейство. Аз и моят екип винаги сме се стремели да бъдем съпричастни към такива кампании, защото те възпитават обществото. Ние тук сме позитивни хора, вие също трябва да имате позитивно мислене и да имате вяра, без вяра нищо не става!”. С тези думи кметът се обърна към родителите на 4-годишния Атанас Вътев и ги увери, че Община Пазарджик ще им съдейства, както за кампанията, така и за намиране на най-подходящото лечебно заведение в чужбина, където имат достатъчно опит в лечението на подобни туморни образувания.

Ще направим кампания сред бизнеса, както и в учебните заведения, Община Пазарджик има необходимата организация за всичко това, а Вие трябва да вярвате, че по Коледа стават чудеса”, каза още кметът Тодор Попов, обръщайки се към родителите. До седмица ще стане ясна точната сума, която е нужна за лечението на малкия Наско, както и болницата, където ще бъде извършена операцията. Тогава Община Пазарджик ще обяви и конкретни инициативи в рамките на благотворителната кампания.

За лечението на детето вече са разкрити банкови сметки и Община Пазарджик отправя апел към обществеността за съпричастност и подкрепа за 4-годишния Наско.

ДАРИТЕЛСКИ СМЕТКИ

ТИТУЛЯР: АТАНАС АНГЕЛОВ ВЪТЕВ

Банка: ДСК

IBAN BG71STSA93000029461786 – BGN

BIC: STSABGSF

IBAN BG05STSA93000029461907 – EUR

BIC: STSABGSF

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!