BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов: Нека бъдем отговорни, човечни и съпричастни, МБАЛ-Пазарджик ще получи голямо дарение – защитни комплекти и апаратура

Тодор Попов: Нека бъдем отговорни, човечни и съпричастни, МБАЛ-Пазарджик ще получи голямо дарение – защитни комплекти и апаратура

Кметът на Община Пазарджик Тодор Попов и изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов категорично заявяват, че към момента  няма констатирани заразени жители на община Пазарджик с covid-19 . Те направиха съвместно обръщение към жителите на общината.

„Във връзка с динамичната ситуация, която всеки ден се променя, искам да Ви информирам каква е актуалната обстановка към този момент. Отговорно заявявам, че към настоящия момент няма данни за жители на Община Пазарджик, които да са заразени с коронавирус, заяви кметът Тодор Попов и допълни:

„Има заразени в областната болница – трима души, които са настанени в Инфекциозно отделение, те са с доказана симптоматика и са жители на община Пещера. Тъй като Община Пещера не разполага с необходимите капацитетни възможности, те бяха настанени в нашата областна болница.

Под задължителна карантина в община Пазарджик са общо 240 човека до момента – това са хора, прибрали се от чужбина – от рискови държави, в които има случаи на covid-19. Тези хора минават задължителна карантина. Отново ви призовавам стриктно да спазваме мерките, определени от Националния оперативен щаб. Това е важно за всички и се прави за сигурността, и здравето на всички нас, и на нашите близки“, апелира Тодор Попов.

„Моля да бъдем отговорни, човечни и съпричастни и по този начин да пазим града и нас самите. Уверявам Ви, създадена е добра организация между Общинския кризисен щаб и всички останали институции, с които щабът комуникира. Всеки ден сме във връзка с областната болница и останалите институции“, каза кметът.

Той благодари на ръководството на болницата в лицето на д-р Красимир Темнилов, на ръководителите на останалите болници в Пазарджик, на всички лекари, медицински сестри, на медицинския персонал, както и на полицаите, които дават денонощни дежурства на входно-изходните артерии на града.

„Нека се отнасяме с уважение към техния труд и към това, което правят, защото те са на първа линия.  Те също са хора, също имат своите притеснения, но въпреки това се грижат да се спазват правилата и се грижат за нашия живот“, каза още Тодор Попов.

С негово съдействие ще бъде предоставено  голямо дарение на МБАЛ-Пазарджик. „То ще пристигне в началото на април – става въпрос за два нови дихателни апарата и 500 комплекта специализирано защитно облекло, които в момента се шият. Те включват не само защитно облекло, но и маски, и шлемове и въобще пълната необходима окомплектовка за медицинските специалисти“, съобщи Тодор Попов.

„Много хора работят денонощно, за да осигурят ред и това спокойствие, което трябва да имаме в тази ситуация. Убеден съм, че не е далеч времето, когато това ще отмине и всички ние ще си отдъхнем. Но дотогава трябва да спазваме правилата. Разчитам на вашата отговорност, дисциплина и човечност и Вие можете на разчитате на мен и на екипа на Община Пазарджик“, увери Тодор Попов.

Изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов благодари на кмета Тодор Попов за съдействието за осигуряването на изключително необходимите на болницата предпазни облекла и апаратура. Той съобщи, че тримата с коронавирус, настанени в Областната болница се чувстват добре и не се налага да бъдат обдишвани. Д-р Темнилов благодари на Тодор Попов за съдействието за получаване на дарението, а освен това и на  Фондацията на Димитър Бербатов, които чрез Българския лекарски съюз и Регионалната колегия на БЛС в Пазарджик предоставят 10 защитни костюма.

Към момента Спешното отделение е екипирано с 30 защитни костюма, но предвид постоянно променящата се обстановка нуждите от такова облекло нарастват, сподели д-р Темнилов.

Той обясни, че по нареждане на Националния кризисен щаб всяка информация се координира и огласява от РЗИ, за да се гарантира от специалистите, че информацията, която се предоставя на обществеността ще бъде точна, прецизна и достоверна. Д-р Темнилов съобщи също, че всички останали отделения в МБАЛ-Пазарджик продължават да работят нормално в условията на обявено извънредно положение. / pzdnes.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!