BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов награди заслужилите дейци на образованието и културата от община Пазарджик

В навечерието на 24-ти май по традиция в Пазарджик се проведе церемония за връчването на годишните награди на заслужили учители и културни дейци от общината. Те са за постигнати успехи в областта на образованието и културата и ги връчва кметът Тодор Попов

Директори, учители и културни дейци,

постигнали високи резултати в своята област през изминалата 2022 година, бяха наградени на официална церемония в зала на ДКТ“Константин Величков“. А градоначалникът отправи приветствие.

Образование

Отличието „Учител на годината” в област педагогическата практика с деца от предучилищна възраст получи Мария Попов от ДГ „Снежанка“ .

Отличието „За постижения в педагогическата практика с деца от начален етап на основната образователна степен” получи Петя Кашева от СУ „Георги Брегов“.

В прогимназиален етап наградата бе връчена на Теодора Христова от ОУ „Христо Ботев“.

Отличието „Учител на годината” в гимназиален етап получи от Величка Маркова от ПГИМ .

Призът „За постижения в гражданското образование и възпитание на децата и учениците, както и за значими техни изяви в сферата на науката и изкуството” бе присъден на Петя Енкина от ЕГ“Бертолт Брехт“ .

Наградата „Директор на годината” в категория предучилищно образование получи, Михаела Черешарова ДГ“Слънчо“.

Наградата в категория „Начално, помощно училище, център за подкрепа на личностно развитие” бе връчена на Илиана Чалъкова, директор на НУ“Васил Друмев“.

Отличието „Директор на годината” в категория основно училище получи Галина Барова, директор на ОУ“Христо Смирненски“.

Призът в категория средно училище, гимназия бе присъден на Радка Спасова– директор на ПГМ“Константин Величков“.

Изкуство и култура

В рамките на церемонията с награди за ярки постижения в областта на изкуството и културата бяха отличени в раздел литература Илия Михайлов, който обяви, че ще дари паричната награда за лечението на учителя Тодор Тодоров.

Ръководителката на ПТС“Чудесия“ Таня Димитрова бе отличена в раздел музика и Катя Бажлекова в приложно/изобразително изкуство.

Сред отличените журналисти тази година е Мария Дъбова от вестник Знаме.

В раздел фотография отличието тази година бе за Глория Начева.

Наградата за високи постижения в раздел Театър получи Людмила Даскалова .

Отличието за цялостен принос в развитието на културата на Община Пазарджик и статуетката „Кирил и Методий” тази година бе присъдена на доц. д-р Ангел Ценов – ръководител и основател на Женски камерен хор и Студентски хор, основател и на Смесен хор „Тракийска лира”, творил и развивал музикалната и диригентска дейност в Пазарджик.

 

 

 

Материалът Тодор Попов награди заслужилите дейци на образованието и културата от община Пазарджик е публикуван за пръв път на pz-info.

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!