BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тодор Попов към победителите в конкурса по повод Деня на щастието: Улавяйте щастливите моменти в живота!

Бъдете добри, усмихнати и улавяйте щастливите моменти в живота!”. Това пожела кметът на Община Пазарджик Тодор Попов на победителите в онлайн конкурса за снимка по повод Деня на щастието – 20 март. Конкурсът беше обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик в рамките на инициативата „Търсим винаги доброто” и в него участие взеха 56 деца от цялата страна.

Стремежът на екипа на комисията бе да даде на децата възможност за изява, за фокусиране върху положителната страна на живота в напрегнатото всекидневие. Децата имат нужда от възможности да вложат енергията си в нещо градивно и зареждащо с положителни преживявания.

През своя обектив момичетата и момчетата показаха кое е най-важното в човешкия живот – семейството, приятелите, животните, природата, да бъдем заедно. Най-активни бяха децата от Община Пазарджик, но сред малките фотографи има и жители на Пловдив, Стара Загора, Плевен, Монтана, Благоевград, Кърджали, село Рупките, община Чирпан, село Ярджиловци.

С награди са отличени трите фотографии с най-много харесвания – това са снимките на Даная Анчева, Паулина Димитрова и Марин Кашев – и тримата от Пазарджик. Грамоти за участие ще получат всички участници. Кметът на Пазарджик Тодор Попов се срещна лично с победителите в конкурса и им връчи грамотите. И тримата победители са от ОУ „Отец Паисий” в Пазарджик. Паулина Димитрова разказа, че е направила снимката си в село Калугерово заедно със свой приятел, когато са карали колело. Даная Анчева сподели, че най-щастлива е със своята котка Шуши, затова на снимката е с нея, Марин Кашев е снимал кучето си на име Ракета, което е спасено от него и живее в дома му.

В такива дни като днешните имаме нужда да показваме хубавите мигове, а пък най-добрият начин да ги покажем е през погледа на децата – в техните очи щастието изглежда по този простичък начин – да гушнеш любимото животно, да се радваш с приятел на колелото. За мен е удоволствие да ви връча грамота с пожелание в живота да търсите щастието и доброто. Във всеки един човек има добро, няма само добри и само лоши и хора, когато подходиш с добро, получаваш същото. Бъдете добри, усмихнати и улавяйте тези щастливи моменти в живота!” заяви Тодор Попов пред децата, спечелили конкурса.

В рамките на инициатива под надслов „Търсим винаги доброто” предстои обявяването на онлайн конкурси за снимка по повод Деня на семейството – 15 май, Деня на приятелството – 9 юни и Деня на добротата – 13 ноември.

Подготвя се и издаването на книга, разработена от екипа на МКБППМН, предназначена за най-малките ученици – „Малка книга за големи добротворци”. В нея децата ще могат да пишат, рисуват, творят, развивайки своята емоционална интелигентност с помощта на своите родители.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!