BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Татяна Лолова вече играе на сцената на безсмъртните

На 87 години почина „кралицата на българския театър“ Татяна Лолова, съобщи БНТ. През последните дни тя е била настанена в „Пирогов“, където е била лекувана от COVID-19.

С огромния си импровизаторски талант и актьорски диапазон Татяна Лолова завладя сърцатата на не едно поколение от сцената, от малкия екран и с филмовите си роли.

Само година след като започва в Драматичен театър „Сава Огнянов“ в Русе, тя е поканена и назначена новосформираната трупа на Сатиричния театър, в който остава почти 20 години до 1976 г. Следват повече от 10 години роли на сцената на театър „София“, след което през 1989 г. тя отново се завръща в любимата ѝ Сатира.
През тези години Татяна Лолова не спира да работи в телевизионния театър и киното.

Хитовият ѝ моноспектакъл „Дуенде“ се радва на препълнени салони повече от 10 години в театър „199“, както и в турнетата и в страна и чужбина.

Една от последните ѝ големи театрални роли бе в постановката на режисьора Стилиян Петров по мотиви на Марагьорит Дюрас – „Корабът нощ“ в Театър Азарян, НДК. Представлението за първи път събра заедно на една сцена големите български актриси Татяна Лолова, Цветана Манева, Пламена Гетова и Петя Силянова.

Нейната автобиографична книга „1/2 живот“ е рекордно преиздавана, дописвана и допълвана.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!