BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тамплиерите от Командерия „Св. Св. Константин и Елена“ връчиха на кмета на Пазарджик грамота за грижа към хората в нужда

„Приятно съм изненадан от този мил жест, не очаквах такава оценка. Един кмет си върши работата, за която е избран като такъв и така е правилно. Затова съм радостен, че всички наши усилия Пазарджик да се развива успешно и заедно да преминаваме през различни предизвикателства са оценени и то от такива организации, които имат отношение към местната си общност и които се обединяват около изключително полезни и богоугодни каузи”. Така кметът на Пазарджик Тодор Попов благодари на Емил Неделчев – канцлер на Командерия „Св.св. Константин и Елена“ – град Пазарджик при връчването на Грамота за доблестно изпълнение на гражданския дълг, грижа към хората в нужда, нестихваща вяра в добрия изход и проявена смелост в борбата за овладяване на пандемията от Ковид-19.

„Ние наистина положихме усилия в тези дни на предизвикателства, на първо място, да съхраним живота и здравето на хората. Разбира се, големите герои са нашите медицински лица, а Общината има по-глобалната и координираща функция и има за цел да провежда такива политики, че хората да се чувстват по-сигурни и по-спокойни. Кметът на Общината трябва да е отговорен в такава ситуация и да не позволява паниката да предизвиква погрешни решения, които да пречат за развитието на града ни. Затова е труден балансът в това хем да не бъде прекъсвана работата на хората и да не се затварят бизнеси и в същото време хората да не се подлагат на излишен риск”, каза още Тодор Попов и сподели, че се надява по-трудното в пандемичната ситуация вече да е отминало. Кметът благодари на екипа си, на всички служители в общината за работата им в периода на пандемия.

При срещата си с кмета тамплиерите припомниха две свои инициативи, адресирани към лекарите, които са на първа линия – участието им в кампанията „Хапка надежда” и поздравът им към жените медици по повод Международния ден на жената – 8 март.

Тамплиерите поискаха съдействие от Община Пазарджик за друга своя инициатива – детски маратон, който ще се проведе през лятото и поканиха Тодор Попов да открие спортното мероприятие и да връчи наградите на най-добрите малки маратонци.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!