BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сърце за капачки ще дарят на МБАЛ Пазарджик учениците от Спортното училище

„Сладка си купи и каузата подкрепи!“ – с това мото вече няколко дни в Спортното училище продължава Коледен благотворителен базар. Инициативата е на учениците, а идеята е със събраните средства да се закупи голямо метално сърце за събиране на пластмасови капачки, което да бъде поставено в района на МБАЛ – Пазарджик. Всеки ден една училищна паралелка организира кулинарна изложба с коледни лакомства, изготвени от самите тях и техните майки. Към тази задача и децата, и родителите подхождат с отговорност, но и с въображение и майсторство. Това се вижда от многообразието на изготвени лакомства и от прекрасния им вид. А несъмнено са и много вкусни, щом за час – два и всичко вече е изкупено.

Благотворителният кулинарен базар в Спортното училище ще продължи до 22 декември. А металното сърце за капачки вече е поръчано, защото още от самото начало стана ясно, че необходимата сума ще бъде събрана. С това учениците искат да подкрепят една от най-благородните инициативи „Капачки за бъдеще“. В продължение на години те събират капачки и всички ученици са наясно с доброто, което правят по този начин.

След като сърцето бъде готово, то ще бъде монтирано в двора на МБАЛ, за да могат повече хора да се включат в събирането на капачки и така да дадат своя принос в подкрепа на живота и бъдещето на децата.

„Щастливи сме, че можем да направим добро и да допринесем за успеха на една благородна инициатива. Решихме да дарим сърце, което да отиде при най- сърцатите хора – лекарите. Пожелаваме на всички да са здрави и да не спират да правят добри дела“, въодушевено споделят учениците от Спортното училище.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!