BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартира проект за създаване на Европейска младежка спортна академия за политика и дипломация в Пазарджик

„За нас е изключително важно като спортен град да бъдем домакини, защото това е един от първите иновативни проекти, които ще възпитават футболно управление, следвайки модела и добрия пример от България, Сърбия и Румъния. Управлението на всеки тип дейност е важно и затова ние ще възпитаваме хора, които правилно ще изпълняват тези процеси. За нас също е чест, че ще имаме възможността да обменим опит с нашите партньори“, каза кметът на Пазарджик Тодор Попов по повод поставяне на началото на проекта за „Създаване на Европейска младежка спортна академия за политика и дипломация”.

В рамките на проекта ще бъде създаден електронен учебник по младежка и спортна политика и дипломация, ще бъдат организирани спортно-обучителен форум и турнир по футбол.

Проектът по Програма „Еразъм, ключова дейност 2, сектор „Младеж“, ще се изпълнява от Сдружение „Асоциация Докосни дъгата“ – България, женския футболен отбор на сръбския гранд „Цървена звезда“, румънската асоциация „Аксес Калараш“, футболният шампион на страната ни Лудогорец (Разград) и ФК “Хебър 1918” (Пазарджик).  Партньор по проекта ще бъде и Община Пазарджик.

Материалът Стартира проект за създаване на Европейска младежка спортна академия за политика и дипломация в Пазарджик е публикуван за пръв път на pz-info.

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!