BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Слънчева Бесапара“ идва за 13-тото си издание на 7 и 8 юни

Пазарджик отново ще е домакин на Tринадесети фестивал на мажоретните състави „Слънчева Бесапара“. Организатори са Община Пазарджик и Общински детски комплекс – Пазарджик под патронажа на кмета господин  Петър Куленски и с финансовата подкрепа на общината. Събитието ще се състои на 7 и 8 юни ( петък и събота).

„В тазгодишното  издание на Фестивала ще се включат 667 мажоретки от 18 града, разпределени в четири възрастови групи“, съобщава Емилия Спасова, директор на ОДК – Пазарджик.  „Над 30 отбора ще се състезават  в четири категории: 100 метра марш-парад с батон, 100 метра марш-парад с пом-пони, композиция с батон и композиция с пом-пони на сцена. Пазарджишкият  мажоретен състав „Мистерия” при Общински детски комплекс  ще се състезава във всички възрастови групи с над 240 деца.“

„Освен за 1-во, 2-ро и 3-то място мажоретните състави ще се борят и за специалните награди за най-малка мажоретка; оригинална хореография;  визия;  специалната награда на Общински детски комплекс – Пазарджик и най – голямата  награда – Приз  „Слънчева Бесапара’““, допълва Спасова.

Откриването на Мажоретния фестивал е от 17.30 часа пред Община Пазарджик на 7 юни с флашмоб на мажоретен състав „Мистерия“. На 8 юни от 09.00 часа състезанието ще продължи в спортна зала „Васил Левски”.

Фестивалът е най-големия форум по рода си в България – престижна съдийска комисия  ще оценява постиженията на всички мажоретни състави.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!