BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сиренната система ще бъде задействана днес от 11.00 часа

В изпълнение на Наредба за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност, на 1април т.г. от 11.00 часа е планирана тренировка.

Тестът ще се проведе на територията на градовете: Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, София, Враца, Стара Загора, както и в общини в областите Видин, Перник и Ямбол, в населените места в 30-километровата зона около АЕЦ“ Козлодуй“.

На изброените населени места ще бъде задействана сиренната система чрез излъчване на националните сигнали за тревога и край на тревогата, които ще бъдат съпътствани с гласова информация. Тестът се извършва с цел проверка на техническото състояние на Националната система за ранно предупреждаване и за обучение на населението.

МВР

Коментари

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!