BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Свърши ли лятото?

В сряда преди обяд, а в Източна България през по-голямата част от деня, ще бъде предимно слънчево, съобщават от НМИХ. Краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на места, главно в следобедните часове в Западна и Централна България, към вечерта – и в североизточните райони. Вятърът ще е слаб, в западната половина от страната от запад-северозапад, в източната – от североизток. Максималните температури ще са от 25-26° в Западна България до 30-33° на изток.

В четвъртък и петък валежи и гръмотевици ще има на повече места из цялата страна, повишава се и вероятността за локални по-интензивни явления. През първия ден вятърът ще остане слаб, постепенно ще се ориентира от изток-североизток; през втория ден ще стане от изток-югоизток и в Източна България ще се усили до умерен. Температурите ще се понижат с още 1°-3°.

В събота валежите временно ще намалеят като обхват и интензивност.

В неделя в северозападната част от страната отново се повишава вероятността за валежи и гръмотевична дейност. В началото на следващата седмица от северозапад, в Източна България по-късно от североизток, с усилване на вятъра ще нахлува сравнително по-хладен въздух. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Коментари

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!