BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РИОСВ – Пазарджик се включва в почистването утре

РИОСВ – Пазарджик се включва в почистването утре
РИОСВ – Пазарджик се включва в почистването на 14 септември, съобщиха от регионалната еко инспекция.

В деня, определен за почистване – 14 септември 2019 г., от 09:30 ч. служители на РИОСВ – Пазарджик, Областна администрация и членове на техните семейства, ще чистят района около мост „Атлантик” и местност „Писковец” в Пазарджик. Обект на почистването ще са битови отпадъци и отпадъци от опаковки, които могат да бъдат отстранени ръчно.
Министерство на околната среда и водите е традиционен участник и основен партньор в организирането и провеждането на кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“. За осма поредна година служителите на министерството ще се включат активно в инициативата.

Традиционно МОСВ осигурява финансови средства за чували, ръкавици за почистването, както и ваучери за гориво, за транспортиране на събраните отпадъци. Както и през предходните години на кампанията, събраните отпадъци от замърсените терени ще се депонират само на депа отговарящи на нормативните изисквания, в периода 14 и 15 септември, без да се заплащат отчисления по чл. 60 и 64 от Закона за управление на отпадъците. Експертите от регионалните екоинспекции и МОСВ ще събират и обобщават информацията за събраните отпадъци по време на кампанията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!