BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Република Албания се включи официално в мащабния проект “Градината на света”

Н. Пр. д-р Доника Ходжа – извънреден и пълномощен посланик на Република Албания в България, потвърди участието си в международния проект и избра площта, в която ще бъдат засадени традиционни за страната растителни видове. Дадена е „зелена светлина“ съвместната работа между ландшафтните архитекти от българска страна и от страна на албанското посолство у нас да стартира!

Положихме основите на едно добро сътрудничество с Н.Пр. д-р Доника Ходжа и сме щастливи, че благодарение на нейната подкрепа част от великолепната природа на „Земята на орлите“ ще има свой кът в „Градината на света“.

Проектът има за цел да отправи ясно политическо послание, надскачайки различията между отделните страни и подавайки ръка в търсене на допирни точки между всяка една култура, общност и език. Не на последно място – в тези трудни времена красотата на „Градината” ще осигури кът за хармония, смирение и наслада на всеки неин гост, ще вдъхновява, образова и предлага несравнимо пътешествие без граници!

Официалното откриване на „Градината на света“ ще бъде през есента на 2023 г.

Коментари

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!