BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пътят до любим водоем превърнат в сметище, община Пазарджик го чисти

Председателят на комисията по екология в Общински съвет – Пазарджик Евгени Абаджиев е сигнализирал кмета г-н Тодор Попов за голямо нерегламентирано сметище, което се намира до пътя за водоема Звъничево Лейк /Звъничевския гьол/.

Ето какво споделя Абаджиев, че се е случило след подаването на сигнала:

„Благодарение на спешната му намеса в момента тече усилена работа по почистването. С кмета на с. Звъничево, рибарите от риболовна дружинка Звъничево Лейк и щатния състав на СЛРД “ Сокол 1893” поемаме ангажимент да не допуснем превръщането на района отново в сметище“.

От споделено видео се вижда, че за да се изчисти нерегламентираното сметище, създадено от хора, на място работят багер и камион. Това е допълнителен разход, а за жалост подобни сметища има на много места. Така добросъвестните данъкоплатци, плащат, за да се чисти след онези, на които не им пука за природата.

Ако и вие искате да подадете сигнал, можете да го направите чрез системата на община Пазарджик на:

✅ гореща линия на тел. 034/96 96 96
✅ Вайбър на тел. 0886 90 06 36
✅ имейл signalipz@gmail.com

Материалът Пътят до любим водоем превърнат в сметище, община Пазарджик го чисти е публикуван за пръв път на pz-info.

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!