BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицията погна превозвачите на животни

На територията на цялата област се извършват засилени проверки за незаконен превоз на животни и в нарушение на ветеринарно-медицинските изисквания за ограничаване на разпространението на африканската чума по свинете.

Вчера на територията обслужвана от РУ-Велинград са осъществени десетки проверки на камиони и микробуси, за които полицаите имали съмнение за евентуално транспортиране на селскостопански животни. В три от случаите е засечен превоз на живи животни. Униформените установили , че 47-годишен шофьор от Велинград превозва в камион девет говеда, пет от които са без ветеринарно-медицински свидетелства и паспорти. На място е пристигнал и инспектор от Областна дирекция „Безопасност на храните“ – Пазарджик. Той е съставил констативен протокол и акт на водача.

Почти по същото време бил спрян и товарен автомобил „Мерцедес“, управляван от 44-годишен жител на Момин проход. Той превозвал четири прасета без никакви ветеринарно-медицински документи и удостоверения. На него също е съставен акт за установеното нарушение.

При третия камион полицаите констатирали транспортиране на пет говеда и не са установени нарушения. Проверките продължават активно на територията на целия регион.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!