BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицията: Очакваме завишен трафик на 5-и септември, шофирайте внимателно!

Полицията: Очакваме завишен трафик на 5-и септември, шофирайте внимателно!

В структурите на ОДМВР-Пазарджик са планирани комплекс от мерки свързани с предстоящите празнични и почивни дни, съобщи говорителят на ОДМВР – Мирослав Стоянов.

На първо място е осигуряване на безопасността на движението,  заради очаквания засилен автомобилен трафик – на 5 септември от 16 до 20 часа и на 6 септември от 8  до 12 часа, както и на последния от серията почивни дни – 8 септември, за времето от 14 до 20 часа, когато се очаква обратен трафик – в посока към големите градове.

В региона основен акцент на пътните и охранителните полицаи ще бъде насочен към автомагистрала «Тракия», към главните пътища – Пазарджик-Пловдив, Варвава-Велинград, Пазарджик-Пещера-Батак-Цигов чарк, Пазарджик-Панагюрище. В почивните дни се предвижда и провеждане на специализирана полицейска операция, насочена срещу шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, ще се проверява и за правоспособността на водачите. Проверките ще се извършват по всички пътища и малките населени места. Особено внимание ще се насочи върху товарния трафик на автомобили с максимална маса над 12 тона по АМ «Тракия» – на 05 септември за времето от 16.00 до 20.00 часа и на 08 септември от 14.00 до 20.00 часа.

Във всички общински центрове ще бъде осигурена полицейска охрана на всички масови мероприятия, вързени с Деня на съеднинението 6-ти септември. Предвидено е извеждане на максимален брой полицейски екипи от пътна, охранителна и криминална полиция.

Ръководството на Областната дирекция на МВР в Пазарджик пожелава на всички жители и гости на областта празнични и почивни дни изпълнени с радост и приповдигнато настроение.

Източник: PZdnes

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!