BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пазарджик ще е домакин на Международната колоездачна обиколка на България

Пазарджик ще бъде домакин на етап от 67-ата Международна колоездачна обиколка на България.   

Колоездачната колона ще бъде посрещната в града на 28 юли. Стартът ще бъде даден ден по-рано в София. Колоездачната обиколка на България стартира отново след двугодишно прекъсване, като отново е част от Календара на Международния колоездачен съюз. Официално началото ще бъде дадено на 27 юли от 18 ч. пред храм-паметника „Александър Невски“ в София с пролог за излъчване на носителите на четирите лидерски фланелки, а стартът по първата отсечка от състезанието – по трасето София – Боровец – Пазарджик, ще бъде даден на 28 юли 2020 г. 

Следващият етап Пазарджик – Пловдив, включващ изкачване до язовир Батак, по думите на  Николай Михайлов, седемкратен републикански шампион и участник в Обиколката на Италия, ще е етапът, който ще има най-голяма тежест за генералното класиране. Този втори етап ще е с продължителност два дни. Така колоездачната колона ще финишира първия етап в града ни на 28 юли и ще стартира от Пазарджик втория етап на 29-ти.

На 30 юли започва следващият етап Пловдив – Сливен, който е най-дългият в Обиколката на България – 152 км. и предизвикателството по него, според специалистите ще е страничният вятър, ако има такъв, тъй като около Сливен е ветровит район. Етапът, с който ще бъде сложен големият финал на 67-та обиколка на България ще е на 31 юли по последната отсечка Сливен – Бургас.

Това е класически спринтьорски етап без големи изкачвания и надеждата на председателя на Българска федерация по колоездене Драгомир Кузов, е този финален етап да отведе на почетната стълбичка български състезатели.  В 67-та Международна обиколка на България ще се включат 20 отбора, включително 5 български. Окончателният списък на участниците ще стане известен при старта. По последна информация, на старт ще застанат 120 състезатели.

Сред тях се отличава един UCI ProTeam състав – Nippo Delko One Provence. Френският тим ще бъде воден от трикратния победител в Обиколката на България Христо Зайков, който е спортен директор, а голямата звезда в състава е етапният победител в Тур дьо Франс и Джиро д’Италия Рамунас Навардаускас

Източник: PZdnes

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!