BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пазарджиклии ще могат да се информират за графиците за почистване в общината

Системното вдигане на нивото на чистотата в Община Пазарджик е сред ключовите приоритети на ръководството и кмета Петър Куленски. Организираното сметоизвозване, стриктно спазвано и следено, е съществено предизвикателство, което вече започва да бъде с налаган ред. Чистотата в общината не само подобрява естетиката на града, но и допринася значително за здравето и доброто самочувствие на жителите.

Въвеждането на секция “Чистота” е важна стъпка към повишаване на прозрачността и контрола върху изпълнението на дейностите по чистотата. Жителите ще могат лесно да проверяват кога ще бъдат извършени миенето на улиците и сметоизвозването във всяка част на града и селата, което ще подпомогне както тяхното планиране, така и общинския контрол и възможност за адекватна реакция.

Новата секция „Чистота“, създадена в сайта на Община Пазарджик, ще предоставя актуална и точна информация за графиците за почистване – График за сметоизвозване и График за миене и ръчно метене на улиците. По този начин ще се гарантира, че всеки гражданин е информиран прозрачно за предстоящо почистване, което заедно със Зелените патрули ще позволи съвместен институционален и граждански контрол. 

Какви са ползите за жителите?

1. Лесен достъп до информация – всички графици ще бъде лесно достъпни на сайта, което ще улесни информирането на жителите.

2. Повишена ефективност – жителите ще могат да сигнализират за несъответствия в изпълнението на графиците, което ще допринесе за максимално ефективната работа на общинските служби, паралелно със Зелените патрули.

3. Подобрено качество на живот – редовното почистване и извозване на боклука ще създаде по-чиста и здравословна среда за всички.

Община Пазарджик вярва, че с тази нова инициатива ще успее да подобри комуникацията с жителите и ще допринесе за един по-чист и приятен град. Призоваваме всички граждани да посещават редовно секцията „Чистота“ на нашия уебсайт и да се информират за предстоящите графици и при идентифицирано отсъствие на извозване на отпадък в определения часови диапазон, да могат да подадат сигнала си в реално време. Така Общината ще може да реагира веднага.

Графиците се публикуват всеки месец, като може да ги следите от тук: 

https://pazardzhik.bg/bg/grafitsi

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!