BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От пощата: Малки художници от Пазарджик с международен успех

Рисуването с Марин Кузев и Светозара Кузева.

Изключително и неповторимо е усещането да си избран и класиран от 4500 участника от 78 страни, от 6 континента, на две втори места и едно трето!

Да! Трима от нашите възпитаници успяха да направят впечатление на журито на един от най-значимите и сериозни конкурси за детско изкуство на ЮНЕСКО във Франция.
И не само това…

Престижното събитие се открива на 30 май, 2024 гр. Троа, Франция с изложба на картини на деца от цял свят, селектирани само до 150 творби.

С гордост и заслужено отличие, нашият възпитаник Денис Благов – 4 клас, е избран да участва със своята картина на Роналдо в тази изложба с представителни творби от цял свят.

Да! Това са нашите деца от България, от гр.Пазарджик!!!

Най-малката ни отличена в международния конкурс, е Изабел Димитрова, която сега е във 2 клас, но посещава уроците от 4 годишна възраст.

Денис Благов е в 4 клас, но от 2 години пътува от гр.Ветрен до Пазарджик, за да се учи да рисува.
Калина Николова е в 7 клас, но нейното желание да се усъвършенства и намери своя среда, я доведе преди година в ателието.

Всички деца, участвали в конкурса с тема “ Олимпийските ценности от древността до наши дни „, представиха достойно онова, с което се отличаваме навсякъде – таланта ни!

В нашите деца наистина го има! Те са наистина ценни и важни и постоянно, и с трудолюбие го доказват, затова трябва да бъдат подкрепяни и насърчавани най-малкото поне с положително отношение от общността ни.

Надяваме се, че тази малка, силна и постоянна част от културния релеф на един неголям град като Пазарджик отново да се съизмери достойно, силно, но и скромно с таланти от цял свят, допринася отново за самочувствието и увереността, че изкуството е повече от политика, граници и пари!!!

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!