BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Остават 10 дни да кандидатствате в безплатните ИТ обучения за ученици на Училищна Телерик Академия в Пазарджик

През учебната 2021/2022 година ученици в 4-12 клас ще имат възможност да се обучават в една от четири безплатни школи по програмиране и дигитални технологии на Училищна Телерик Академия в Пазарджик. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на академията до 10 октомври и не изисква предишни ИТ познания.

Живеем във времена, в които дигиталните умения стават все по-важни за настоящите и бъдещите успехи на всеки ученик. Вече над 14 500 младежи са усвоили основите на дигиталния свят в безплатните школи на Училищна Телерик Академия. Програмите им развиват ценни знания, по забавен и достъпен начин.

Обученията започват в края на октомври и ще се провеждат до юли 2022 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. След успешно завършване учениците ще получат сертификат от Училищна Телерик Академия.

Учениците 4-7 клас могат да избират между 2 програми:

  • Дигитални науки – ще се провежда събота от 09:00 до 12:00 ч.
  • Разработка на игри – ще се провежда събота от 13:00 до 16:00 ч.

Учениците 8-12 клас могат да участват в една от 2 програми:

  • Дигитални науки – ще се провежда събота от 09:00 до 12:00 ч.
  • Разработка на игри – ще се провежда събота от 13:00 до 16:00 ч.

Програмите в Пазарджик се реализират в сътрудничество с община Пазарджик и с подкрепата на Progress, StorPool и BG-Mamma.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!