BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Олимпийска шампионка бе удостоена със званието „Почетен гражданин на Велинград“

Общинските съветници на Велинград единодушно решиха да удостоят Лаура Траатс със званието „Почетен гражданин на Велинград“. Траатс е част от ансамбъла, който спечели златния олимпийски медал в Токио.
Тази титла е първо и историческо злато за България в историята на художествената гимнастика в Олимпийските игри.

Фамилията на Лаура идва от нейния баща, който е от Нидерландия. Нейната майка е родена във Велинград и точно тази връзка е причината Лаура да бъде удостоена със званието „Почетен гражданин на Велинград“. Предложението е на кмета Костадин Коев и бе внесено от председателя на Постоянната комисия по образование, здравеопазване и култура Емил Моллов, пояснява велинградския вестник Темпо.

Званието ще бъде връчено официално на тържествена сесия на Общинския съвет, като датата ще бъде допълнително уточнена и съобразена с времето на олимпийската шампионка.

До момента званието „Почетен гражданин на Велинград“ е присъдено на 17 човека, като петима от тях пряко са свързани със спорта: олимпийският медалист в ски бягането Иван Лебанов, треньорите Георги Стамболов – ски бягане, Антон Митров – плуване, Борис Чолев – футбол и волейболният национал Димо Тонев.

Лаура Траатс е шестата спортистка, която ще носи титлата „Почетен гражданин на Велинград“. Тя е и най-младата сред удостоените с високото звание, припомнят от изданието.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!