BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Окончателно осъдиха на 18 години затвор убиец от Пазарджик

Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, с което е потвърдена 18-годишна присъда за убийство, постановена от Пазарджишкия окръжен съд.

Подсъдимият И. Н., който е осъждан девет пъти, е признат за виновен в това, че на 04. 04. 2020 г. в гр. Пазарджик умишлено е умъртвил Н. Ш. от същия град, поради което е осъден на 18 години лишаване от свобода. И. Н. е осъден да заплати на майката на пострадалия сумата от 150 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди и на жената на пострадалия сумата от 100 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди.

Подсъдимият и пострадалият били приятели от години и често употребявали алкохол заедно, като в тези случаи обвиняемият И. Н. ставал заядлив и агресивен. На една от организираните срещи, подсъдимият нанесъл побой на пострадалия, като му избил горните предни зъби. Това не попречило на двамата отново да се срещат. В нетрезво състояние И. Н. нанесъл побой и на приятелката си.

На 04. 04. 2020 г. подсъдимият поканил пострадалия в дома си, а последния взел със себе си бутилка с ракия. Двамата изпили голямо количество алкохол. Вечерта към тях се присъединили приятелките им. След 22 часа подсъдимият поискал да бъде увеличена музиката, която слушали, но било вече доста късно и Н. Ш. отказал, за да не дойде полиция. Малко след това подсъдимият се ядосал, че музиката не се увеличава, станал от мястото си, посегнал внезапно към ножа, който извадил бързо от под масата. Както бил изправен замахнал и първоначално причинил порезна рана в лявата част на шията на пострадалия, а след това и директен удар в гърдите му.

Свидетелят А. А. се обадил на тел. 112 и след малко на мястото пристигнали коли на Бърза помощ и полицията. Лекарите само констатирали смъртта на Н. Ш.

Решението на ВКС е окончателно и е влязло в сила.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!