BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният управител на Пазарджик даде разрешение на кмета на община Велинград да сключи договор за обществен превоз без конкурс

С оглед спешно осигуряване на превозвач по автобусни линии, квота на община Велинград, Областният управител Иван Васев разреши възлагането на обществения превоз в община Велинград без конкурс до провеждането на такъв.

Постъпила е молба от Кмета на община Велинград с искане на основание чл.16д, ал.6 от Наредба №2 от 15.03.2002 г. за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси, да бъде дадено разрешение за предприемане на спешна мярка от община Велинград –пряко да възложи обществения превоз на пътници по автобусни линии от общинската, областната и републиканската транспортни схеми, квота на Община Велинград.

Сключеният договор за обществен превоз между Община Велинград и „Чепино автотранспорт – ЕООД“ – Велинград, който е удължен с анекс с 50% (5 години) ще изтече на 15.01.2022 г.

В искането си община Велинград твърди, че е предприела действия по обявяването на обществена поръчка за избор на изпълнител за извършване на обществен превоз на пътници, която към 15.01.2022 г. няма да е финализирана

Със Заповед №ТУ-2/04.01.2022 г. на Областния управител на Пазарджик се дава разрешение за срок от 12 месеца, превозите по маршрутните разписания на автобусни линии от републиканската, областната и общинската транспортни схеми, квота на община Велинград, да бъдат възложени пряко от Кмета на община Велинград, до финализиране процедурата за възлагане на превозите, считано от датата на влизане в сила на заповедта.

Обект на договорът са 5 броя градски автобусни линии във Велинград, както и междуселищни линии от гр. Велинград до: с. Света Петка, с. Цветино, с. Кръстава, с. Грашево, с. Дорково, гр. Пазарджик, гр. Пловдив и гр. София.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!