BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На 14-ти чистим „Писковец“ и „Атлантик“, от Общината осигуряват чували и ръкавици

На 14-ти чистим
Доброволците, които имат желание да се включат в инициативите за почистване в кампанията “Да изчистим България заедно”, която тази година ще се проведе на 14 септември, ще бъдат обезпечени с чували и ръкавици, които могат да получат в стая 709, ет.7 в сградата на Община Пазарджик, съобщават от общинската администрация.  Определените места за почистване са в района около мост „Атлантик” и парк „Писковец”.
През 2019 година акцията за почистване “Да изчистим България заедно”, ще стартират на 14 септември (събота) – Световен ден за почистване. Гражданите могат да започнат участието си в кампанията, като почистят около домовете си, междублокови пространства, зони за спорт и отдих, разположени в близост до населените места – спортни площадки, стадиони.

Всички желаещи могат да се погрижат за местата, на които играят децата ни – детските площадки. Целта е да мотивираме младите семейства да възпитат в малките българи грижа за местата, които обичат и искат да живеят на едно по-чисто място.  

Събраните отпадъци ще бъдат вдигнати от почистващите фирми, но за това е необходимо да бъде подадена заявка при експертите на Община Пазарджик (034 402 230 или 034 402 213) до 13.09 (петък).

Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!