BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Най-голямото предприятие в Пещера „Биовет“ АД подкрепя мащабно почистване на Стара река, ето чия е идеята

Рибарско сдружение “За Стара река“ организира мащабно почистване на коритото на реката, съобщи представителят на сдружението Мариян Христев.
„Направихме срещи с г-н Младенов и получихме съдействие от Биовет АД и Община Пещера. Ще ни бъдат отпуснати ръкавици, чували и ще бъде осигурен транспорт за извозване на боклука. Единственото нещо, от което имаме нужда е вашето присъствие и помощ в каузата си. Почистването се акцентрира главно върху течението на Стара река от Пещера до Батак.“ – поясни Мариян Христев.
„Ще чистим стоянките за колите, както и боклука, който е в реката, в рамките на постижимото. За съжаление природата няма ръце за да събере боклуците от човешката немърловист, а прекрасната река е в окаяно състояние. Сега е моментът да покажете, че не сте безразлични към заобикалящата ни среда.“ – допълни Христев.
Датата определена за почистването е осми май – събота, в 09:00 ч. , а сборен пункт е паркингът на „Рибката“. Там ще бъде проведен кратък инструктаж и ще се уточни разпределението по групи за почистването.
Добре е ако имате тази възможност да носите светлоотразителни жилетки.
„Не е пропоръчително довеждането на малки деца, тъй като пътят е натоварен. Всички жители на града и околието са добре дошли. В края на май, началото на юни на въпросната река ще се осъществи мащабно зарибяване. Отсечката Пещера – Батак ще бъде зарибена с „Балканска пъстърва“, а в района на Бяга и Исперихово – „Американска пъстърва“, средствата за закупуването на зарибителния материал ще бъдат осигурени от „Биовет“ АД. Ние сме “тези“, които се решиха да направят Крачката към някаква промяна и да покажат, че въпреки случващото се, винаги има светлина в тунела и наближават по – добри дни. Не го правим за НАС, правим го за ВСИЧКИ! Реките, язовирите, горите, земята и въздуха е на всички.“ – каза Мариян Христев.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!