BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 2 760 кг. отпадъци предадоха почти 700 пазарджиклии в 7-та кампания под надслов „По-чист, по-зелен и по-цветен Пазарджик – 2021“

За по-малко от половин ден, 700 жители на Пазарджик се включиха в кампанията на Общината „По-чист, по-зелен и по-цветен Пазарджик – 2021“, дни преди международния ден на Земята и Великден. С инициативата, която се провежда за седми пореден път под този надслов, а датира още от първия мандат на кмета Тодор Попов, Община Пазарджик отново стимулира пазарджиклии да подредят и изчистят дворовете си и градинките в междублоковите пространства.

Само за три часа – от 9 до 12 часа и въпреки дъждовното време, на шестте пункта са предадени 1 720 кг. отпадъчна хартия и картон, 820 кг. стъкло и 220 кг. отпадъчна пластмаса, както и значително количество електрическо и електронно оборудване.

С помощта на нашите съграждани и предаденото от тях количество отпадъци, градът ни вече е по-чист и нашият ангажимент е да го направим по-зелен и по-цветен“, коментира кметът на Пазарджик Тодор Попов. „За това, както всяка година, за хората, които се включиха, а те не са малко – точно 698 и то само за три часа, по-традиция осигуряваме цветя, храсти и декоративни дръвчета.“, допълни той.

Позволявам си да отбележа, че тази кампанията е целогодишна, защото по програмата „Граждански импулс“ всеки месец поощряваме нашите съграждани, които се грижат за естетическия вид на градската среда, инициативни са и техният труд трябва да бъде възнаграждаван.“, е мнението на Тодор Попов.

За участниците в проведената в община Пазарджик традиционна пролетна кампания “По-чист, по-зелен и по-цветен Пазарджик – 2021”, Общината е осигурила общо 6 351 пролетни цветя, декоративни храсти и дръвчета.

Детските градини в града и селата са получили 31 броя от вида Туя. В шестте пункта в Пазарджик срещу отпадъци са раздадени 6 000 броя цветя, 200 декоративни дръвчета и 120 броя мини туя.

Първенците по масово участие – 141 човека, са предали отпадъци в пункта организиран на пресечката на бул. ”Александър Стамболийски” и ул. ”Славянска”.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!