BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Надеждата на Пазарджик“ отличи над 20 ученици и студенти

Сдружението на предприемачите в Пазарджик чрез учредената от него Фондация за талантливи деца „Надеждата на Пазарджик“ връчи общо 22 награди на ученици и студенти с постижения в образованието, науката и изкуствата. Официалната церемония по награждаването на младите таланти се състоя в пресклуба на БТА в Пазарджик.

„Това е нашата VIII -та поред церемония за връчване на финансови стимули Фондацията за подпомагане на талантливи деца „Надеждата на Пазарджик“. Тази година връчваме отличия за постижения в областта на образованието, науката и изкуствата. В никакъв случай не подценяваме спортните успехи. Спортът възпитава и това сме го казвали не веднъж, но спортистите получават различни награди от Община Пазарджик за постиженията си, в това число парични и предметни. Затова тази година с приоритет пред Фондацията ни са успехите на учениците в областта на образованието и науката“. Това обяви преди връчването на наградите председателят на Фондация „Надеждата на Пазарджик“ Нишан Бъздигян. На церемонията присъстваха и двама от членовете на Управителния съвет на Фондацията – Петя Машева и Иван Неделчев.

Нишан Бъздигян се обърна към младите хора с думите:

„Искрено се надявам, скъпи наградени, да си спомните този тържествен момент и независимо от това къде в бъдеще ще ви отведе животът, да знаете корените си, за да може да се върнете в нашия град и Вие от своя страна да може да усетите това удоволствие да наградите талантливо дете – да продължите тази традиция, както са го правили нашите бащи, както ние го правим и очакваме и вие да го направите“.

Сдружението на предприемачите чрез Фондация „Надеждата на Пазарджик“ днес връчи 22 награди на обща стойност 8400 лв. Две от наградите са отборни, а останалите 20 – индивидуални. Най-голям брой награди получиха възпитаници на ПМГ „Константин Величков“ – Пазарджик. Наградени деца има също от ПГИМ, ПГМЕТ, Езикова гимназия „Б. Брехт“, ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ и НУ „Васил Друмев“.  Постиженията им са в сферата на математиката, информационните теххнологии, уеб дизайна, литературата, историята, биологията, народните танци, музиката и изобразителното изкуство.

Общият брой на отличените през последните 5 години деца е 80, а колективните награди са 7, в т.ч. и днешните. Подкрепата за младите таланти във финансово отношение до момента възлиза общо на 35100 лв.

Ето и имената на наградените:

Виктор Иванов Вукев – ПМГ „К. Величков“

Стефани Стефчова Кочева – ПМГ „К. Величков“

Николай Василев Стоянов-ПМГ „К. Величков“

Петя Димитрова Стефанова, ПМГ„К. Величков“

Таня Красимирова Божкова- ПМГ„К. Величков“

Йоана Иванова Георгиева- ПМГ„К. Величков“

Станимира Венциславова Станчева -ПМГ„К. Величков“

Иван Тошков Тръндев, ПМГ„К. Величков“

Ана-Мария Ангелова Цветинова, Езикова гимназия „Б. Брехт“

Кристиан Александров Станчев-, ПМГ„К. Величков“

Силвия Николаева Стоянова- ПМГ„К. Величков“

Георги Петков КОСТАДИНОВ – ПМГ„К. Величков“

Ивайла Благомирова Кабурова -ПМГ„К. Величков“

Ваня Сотирова Янева- ПМГ„К. Величков“

Мила Стойнова Чачова-ПМГ„К. Величков“

Емануела-Симон Благовестова Етова- ОУ“ Проф.Иван Батаклиев“

Християн Ангелов Василев ПМГ „К. Величков“

Андрей Андреев Манев ПМГ „К. Величков“

Даниел Александров Куртаков- ПМГ „К. Величков“

Георги Живков Колев – Начално училище „Васил Друмев“ – гр. Пазарджик.

Отбор от ПГМЕТ – Пазарджик: Йоан Димитров Симонов и Иво Василев Янкулов с ръководител Стела Христева

Отбор   IM_PRO  от  ПГИМ -Пазарджик

1. Ани Стоянова Стамболийска

2. Божидара Атанасова Андреева

3. Мелиса Стефанова Бадьокова

с ментор: Милена Лазарова Гълъбинова

и ръководител: Албена Лазарова Гълъбинова

Коментари

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!