BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МБАЛ Пазарджик вече има своето голямо метално сърце

Голямо метално сърце вече събира капачки в двора на МБАЛ – Пазарджик. То беше дарено от учениците на Спортното училище. Средствата за него бяха събрани на коледен благотворителен базар. На специална церемония директорът на Спортното училище Георги Георгиев и изпълнителния директор на болницата д-р Красимир Темнилов поставиха началото на зелена благотворителна кампания „Помагаме заедно“. Тя ще се реализира в партньорство с пазарджишката фирма ПМБ Индъстрис .

„Горд съм с нашите деца, защото те са изключително креативни и инициативни. Освен това са отлични ученици и много добри спортисти. Постоянно се заемат с нови и нови инициативи и аз съм изключително щастлив от това. Това метално сърце е поредната инициатива, с която те се захванаха и заедно със своите учители и родители успяха да организират един прекрасен благотворителен базар, от който събраха достатъчно средства за закупуване и монтиране на това сърце за капачки. Надявам се чрез него да се съберат още повече средства, които децата решиха да даряваме за закупуване на апаратура за двете детски отделения на МБАЛ-Пазарджик. Поздравявам ги за тази инициатива и им пожелавам и в бъдеще да бъдат инициативни и полезни за обществото, в което живеем и да правят така, че то да става все по-добро и по-добро“, заяви директорът на Спортното училище Георги Георгиев.

За благородната кауза на неговите ученици той получи благодарствено писмо от изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Красимир Темнилов, който изказа своята благодарност към децата, техните учители, родители и ръководството на училището.

Ще се радвам в най-скоро време да обявим за първите дарения, направени в полза на двете детски отделения. Обещаваме да пазим и пълним сърцето с доброта и капачки“, каза д-р Темнилов. Той пожела на децата от Спортното училище да бъдат все така добри и упорити в спорта и живота и да продължават да правят повече добрини. Благодарности бяха отправени и към фирмата, която ще изкупува капачките, които ще се събират в металното сърце.

Представителят на ПМБ Индъстрис Цветанка Николова приветства инициативата и обяви, че като социално-отговорна компания дружеството ще ускори сбъдването на мечтата за помощ на болните деца като изкупува събраните капачки на двойна цена.

„Нека оттук нататък да се погрижим сърцето да е пълно с капачки, така както нашите сърца са пълни с любов и доброта.“ Това си пожелаха учениците от Спортното училище, които се включват в кампанията.

Главната сестра на болницата Елена Станчева, изпълнителният директор д-р Красимир Темнилов и директорът на Спортното училище Георги Георгиев дадоха символичен старт на кампанията като пуснаха капачки в металното сърце. Децата от училището, техни родители и учители също бяха от първите, които започнаха да пълнят сърцето. Към тях се присъединиха и други пазарджиклии, специално дошли, за да се включат в кампанията „Помагаме заедно“ и да пожелаят тя да бъде много успешна.

Коментари

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!