BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Къде беше мечето Ози?

Мечето Ози бе специален гост на учениците от 1 „а“ и 1 „б“ класове в НУ „Васил Друмев“. Поводът бе лекция за здравословното хранене, която бе представена от Ирина Атанасова и Анелия Куртакова, здравни инспектори от РЗИ-Пазарджик.

И в двата класа децата бяха много активни, като учениците подробно разказаха за своите любими храни. Някои от тях признаха, че понякога се хранят и нездравословно. По време на дискусията всички разбраха каква е ползата от това да се храним, кои са храните, които ежедневно трябва да консумираме и тези, които е необходимо да избягваме, ако искаме да бъдем здрави и енергични.

Подробно гостите разясниха за белтъчините, въглехидратите и мазнините, за микроорганимите, витамините и минералите. В края на лекцията учениците с интерес изгледаха „ Пет ключа към по-безопасни храни” и участваха в забавна игра за храните.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!