BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кои пенсионери ще получат допълнителна помощ преди Великден

Със Закона за държавния бюджет на Република България е определено, че през 2021 г. гражданите в България, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях е от 300,01 лв. до 369 лв. включително, ще получат еднократно годишна финансова подкрепа за хранителни продукти в размер на 120 лв.

Добавката, която се изплаща в размер на 50 лева месечно, няма да се взема предвид, съобщиха от Регионалната дирекция социално подпомагане в Пазарджик. Средствата ще се изплащат от социалните дирекции въз основа на предоставена от Националният осигурителен институт информация за хората с пенсия в посочения диапазон и начина, по който тя им се изплаща – чрез пощенска станция в страната или по лична банкова сметка.

За получаването на годишната финансова подкрепа не е необходимо гражданите да подават заявления. Изплащането в пощенските станции ще бъде в периода от 19-и до 26-и април, включително. В същия период сумите ще бъдат преведени и по банковите сметки на пенсионерите. В случай, че някой от гражданите не получи дължимите средства в пощенска станция, от която обикновено взема пенсията си, е необходимо да се обърне към Дирекция „Социално подпомагане“ по местоживеене за уточняване на актуалния му адрес, за да може да бъде включен в списъците в следващ период.
От РДСП напомнят, че всички лица, които са клиенти на Дирекциите „Социално подпомагане“ ще получат тази еднократна годишна финансова подкрепа по същия начин, по който получават и помощите си – по банкова сметка или по пощата.

Лицата, които не са клиенти на Дирекциите „Социално подпомагане“ (не получават помощи) ще получат еднократната помощ по начина, по който получават пенсията си – по поща или по банкова сметка.

В периода 19-26 април 2021 г. ще бъде изплатена еднократна годишна финансова подкрепа за хранителни продукти на лица, които са придобили право на пенсия до 23.03.2021 г. и отговарят на горепосочените условия.

В следващи три поредни плащания до края на 2021 г. ще бъдат включени нови лица, които междувременно са придобили право на пенсия, като отпуснатата им пенсия е в диапазона от 300,01 лв. до 369 лв. и не са били включени в предни плащания или такива лица, които са получили индексация на пенсията и размера й е в горепосочения диапазон.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!