BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Тодор Попов, ученици и учители засадиха японски вишни заради отстранени стари дървета по тротоарите

Начално училище „Васил Друмев“ в Пазарджик стана поредното, в което кметът на общината Тодор Попов, учители, ученици и родители засадиха дръвчета, създавайки пролетна алея. По общинската програма „Цветни стъпки“ бяха обновени прилежащите тротоари, при което бяха отстранени старите дървета.

„За всяко едно отрязано старо дърво, ние трябва да посадим ново. Това е наша последователна политика и винаги ще бъде такава,“ сподели Тодор Попов и обясни, че този път дърветата ще се садят, вместо по тротоарите, в дворовете на училищата и така ще се предотврати разбиването им на по-късен етап, което се вижда на много места, където корените създават истински препятствия за нормално преминаване.

„Считам, че така е по-разумно и съм щастлив, че тази година ще го направим заедно. Защото, скъпи родители, винаги съм го казвал и сега ще го повторя отново – важно е да учим нашите деца да обичат държавата си, да обичат родителите, приятелите си, училището и да бъдат ангажирани в усилията да подобряваме заедно физическата среда. Навиците, създадени като малки, те ще ги запазят за цял живот.

Така ще ги научим и на отношение към природата, която не е даденост. Вашият двор ще бъде такъв, какъвто си го поддържате сами. Време е да разберем и приемем, че общите части към нашите домове, към нашите училища са и наша грижа. Нищо не ни коства да засадим дърво или пък да не изхвърляме боклуци.

Затова се гордея с тази инициатива. Тази година сме замислили около няколко училища, сред които и вашето, да направим едни още по-цветни неща, за да се забавлявате още повече,“ разкри пред малчуганите кметът на Пазарджик. Той благодари на всички от училището за личния пример и отношение, а също така и на родителите.

„Защото, скъпи родители, без вас няма как да се случват тези неща. Аз съм горд, че ние постигнахме такива добри резултати в началното, в предучилищното и в основното образование, защото имаме подкрепата на родителите. Родители, училище, Община, като насочат вниманието си във важни неща, те се получават. Защото, ако няма единение между нас като манталитет, като философия и отношение, децата трудно ще придобият тези умения и отношение, които да ги направят добри и отговорни хора,“ каза още Тодор Попов.

НУ „Васил Друмев“ посвети инициативата на Международния ден на Земята – 22 април. Дръвчетата, които днес бяха засадени в двора на училище са от видовете – японска вишна и върба и са предоставени от Община Пазарджик.

Коментари

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!