BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Тодор Попов подкрепи инициативата на Движение на българските майки и им връчи грамота и дарение

Кметът на Пазарджик Тодор Попов връчи на „Движение на българските майки” – Пазарджик грамота за благотворителната им дейност в подкрепа на деца в неравностойно положение. Ежегодно майките от Фондацията организират благотворителни базари, на които продават сувенири, картички и изработени от тях предмети, със средствата от които финансират проекти за социализация и рехабилитация на деца и младежи с увреждания, на деца в неравностойно положение и в приемни семейства.

Искам да изразя своето отношение на уважение към дамите, които организират базарите в подкрепа на децата. Ценя хората, които имат отношение, било то към чистота на града ни или други инициативи, а Вашата е една от най-смислените, защото правите нещо важно и полезно. Много малко от нас си дават сметка каква нужда от помощ имат тези хора. Само този, който се грижи за дете в неравностойно положение, знае колко усилия, колко внимание, колко енергия и колко лишения иска да се грижиш за такова дете. Така че всичко това е подкрепа, надежда и отношение, от което те имат нужда. Аз бих искал да засвидетелствам своето лично отношение на благодарност за това, което правят и чисто институционално като Община да им кажем, че те не са сами в тази тяхна инициатива и ние като местна общност ги подкрепяме”. Това заяви кметът Тодор Попов преди да връчи лично дарение за инициативата на Движение на българските майки – Пазарджик.

Искам от Пазарджик да излизат позитивни новини. Вглеждането в лошото в никакъв случай няма да ни помогне и да е полезно за нас. Трябва да се вглеждаме в добрите неща, да виждаме с какво и как можем да помогнем, за да стане по-добре, да бъдем полезни. Това винаги се връща рано или късно в живота. Затова трябва да сме позитивни, да сме хора със самочувствие и на второ място трябва да правим добри неща – това носи удовлетвореност, вътрешен мир и покой, че днес си свършил едно добро дело”, каза още кметът Тодор Попов, споделяйки, че е радостен от факта, че днешната инициатива е добър старт на седмицата, която води към Великден.

От името на „Движение на българските майки” Вера Николова и Петя Тодорова благодариха за подкрепата и вниманието от страна на Община Пазарджик. „Вече 14 години Община Пазарджик ни подкрепя в нашата благотворителна дейност. Пазарджишката общественост ни подкрепя, медиите също, Общината във Ваше лице, както и всички училища и детски градини се включват и изработват благотворително сувенири, картички, които ние продаваме, за да съберем средства за нашата кауза за децата в неравностойно положение и настанените в домове”, заяви Вера Николова при получаването на грамотата.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!